Butter Chicken

on

Ihanan makea Butter Chicken nyt tosi helposti omassa keittiössä.

Ainekset:

  • 600-800 g Broilerin paistisuikaleita tai filesuikaleita, paistisuikaleet ovat maukkaampia
  • 6-8 Tuoretta tomaattia tai 1 iso tetra tomaattimurskaa (200g), tomaattimurska on maukkaampaa ja makeampaa
  • 2 Sipulia
  • Valkosipulia maun mukaan
  • 2-4 cm Tuoretta inkivääriä
  • 5 Neilikkaa
  • 5 Kardemummaa
  • 2 tl Garam masalaa
  • 2 tl Kurkumaa
  • 1-2 tl Kanelia
  • Cayennepippuria maun mukaan (0,5 -1 tl)
  • 0,5 tl Jauhettua korianteria
  • 0,5 tl Jeeraa eli juustokuminaa
  • 0,5 tl Mustapippuria
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl Hunajaa
  • 2 rkl Voita
  • 200 g Kookosmaitoa
  • Koko puntti tuoretta korianteria
  • (1 tl Savupaprikaa)

Valmistus:

Laitoin ensin broilerin marinoitumaan kurkuman ja mustapippurin kanssa.
Tämä vaihe on mielestäni turha.

Ruskista broileri pannulla voissa tai kookosöljyssä.
Kun broileri on kypsää siirrä se toiseen astiaan.

Kuullota pannulla voissa tai kookosöljyssä pilkotut sipulit ja silputtu tai raastettu inkivääri.

Lisää mausteet sipulien ja inkiväärin päälle ja kuullota hetki.

Lisää hieman vettä ja hauduta mausteita noin 5 minuuuttia.

Lisää pannulle broileri, tomaatit tai tomaattimurska, hunaja ja kookosmaito.

Hauduta noin 20 minuuttia. Voit hauduttaa pidempäänkin, paranee vain ajan kanssa.
Lisää lopuksi voinokare ja tuore silputtu korianteri.

Tarjoile hyvän basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Tämä ruoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, siksi kannattaa tehdä reilusti kerralla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s