Tomaattinen kookoskalakeitto

on

Talven kylmyyteen sopii lämmittävät mausteiset keitot.

Keitot ovat myös yleensä tosi helppoja ja nopeitakin.

Ainekset:

  • 400 g seitiä tai muuta valitsemaasi kalaa
  • 4 isoa perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 iso fenkoli
  • pikkurillin verran tuoretta kurkumaa (jauheena 1/2 tl)
  • toisen pikkurillin verran tuoretta inkivääriä (jauheena 1/2 tl)
  • valkosipulia maun mukaan (tässä 1 kokonainen pieni valkosipuli)
  • 3-4 tuoretta tomaattia
  • lehtikaalta tai pinaattia
  • 2 dl kookosmaitoa/-kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta korianteria valmiin sopan päälle

Valmistus:

Pilkotaan kasvikset, kuoritaan ja pilkotaan perunat.

 

Kuullotetaan kookosöljyssä tai valitsemassasi rasvassa sipulit, kurkuma ja inkivääri.

Lisätään porkkana ja fenkoli kattilaan ja kuullotetaan niitä hetki.

Lisätään n. 1 litra vettä kasvisten päälle ja lisätään perunat.

Keitetään, kunnes peruna on kypsä.

Poistetaan tomaatista kanta ja pilkotaan tomaatti ja seiti suunnilleen yhtäsuuriksi paloiksi.

Lisätään kala ja tomaatti keittoon.

 

Halutessasi voit lisätä keittoon vielä tuoretta lehtikaalta pilkottuna tai vaikka tuoretta pinaattia.

Jos kala on kokonaan sulanut kun lisäät sen keittoon, se kypsyy ihan 5 minuutissa. Lehtikaalen tai pinaatin voi lisätä keittoon yhtäaikaa kalan kanssa.

Kalan voi lisätä myös jäisenä, sitä vaan joutuu sitten keittelemään hetken pidempään.

Lisää halutessasi  2 dl kookosmaitoa.

Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

Lisää lautaselle tuoretta korianteria tai muuta valitsemaasi yrttiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s