Maksapatee

on

Ainekset:

  • 1 granny smith omena
  • 1 iso tai 2 pientä punasipulia
  • 2-5 valkosipulinkynttä
  • 400 g naudan maksaa
  • 100 g pekonia
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • 0,5-1 rkl mustapippurirouhe
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 dl kookoskermaa
  • 1 dl vettä

Valmistus:

Kuutioi omena ja pilko sipulit ja pekonit pieneksi.

Kuullota ensin sipulit ja pekoni ja lisää omena paistokseen.

Lisää kookoskerma, timjami, rosmariini ja 1 tl pippuria ja hauduta n. 10 minuuttia, kunnes omena on pehmeää.

Siirrä odottamaan toiseen astiaan. Tai jos käytät eri pannua maksan paistamiseen, niin nämä voi odottaa pannulla.

Pilko maksa pieniksi kuutioiksi. Tällä kertaa en leikannut maksasta kalvoja ja suonia pois ja niistä jäi vähän sattumia valmiiseen pateeseen. Riippuu varmastikin myös yleiskoneesta/blenderistä, kuinka tehokkaasti muussaa myös sattumat maksasta. Jos olet kovin herkkä, voit hyvin leikata maksan puhtaaksi kalvoista ja suonista.

Ruskista maksa pannulla voissa ja mausta kevyesti mustapippurilla.

Lisää n. 1 dl vettä.

Hauduta kypsäksi. Maksapalojen koosta riippuen n. 10 min.

Kun maksa on kypsä, laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja aja massa tasaiseksi.

Huomaa, että jotkut blenderit eivät toimi kuuman massan blendaamiseen.
Varmista ensin blenderisi, jos et halua siivota massaa seiniltä.

Vuoraa valitsemasi vuoka kelmulla ja laita pohjalle kerros puolukkaa.

Kaada maksamassa puolukoiden päälle ja jäähdytä.

Patee on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun se on jähmettynyt kunnolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s