Pizza jauhelihapohjalla

on

Paleoguru Robb Wolfin innoittamana päätin viimein kokeilla millaista on pizza, jonka pohja on jauhelihaa. Tässä resepti muutamalla oppimiskokemuksella.

Ainekset:

  • 1 kg naudan vähärasvaista jauhelihaa
  • 2 tuubia tomaattipyrettä
  • 2 paprikaa
  • 2 sipulia
  • rasia tummia herkkusieniä
  • valkosipulia
  • oliiveja
  • jalapenoja
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • oreganoa/pizzamaustetta
  • suolaa
  • jauhelihapohjan maustamiseen: 1-2 tl suolaa, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, mustapippuria, oreganoa, juustokuminaa, oman maun mukaan

Juustokumina on mauste, joka antaa lihalle ”lihaisan” maun. Sanon sitä luonnolliseksi arominvahventeeksi.

Valmistus:

Ensin maustetaan jauheliha. Onnistuu varmasti parhaiten ihan käsin vaivaamalla mausteet jauhelihan sekaan.
Levitellään maustettu jauheliha leivinpaperilla suojatulle uunipeltille.
Itse en tällä ekalla kerralla maustanut tai suolannut jauhelihaa ja totesin, että olisi kannattanut.

Levitetään jauhelihan päälle tomaattipyre ja oregano/pizzamauste.

Sitten muut pilkotut ainekset haluamassasi järjestyksessä.

Pizza, jossa on tosi paljon kasviksia kaipaa mielestäni hieman suolaa, joten ripoittelin sitä kasvisten päälle ihan vaan pari hyppysellistä.

Paistoin pizzaa 140 asteisessa uunissa n. 30 min.
Kokeilen käyttää matalampia lämpötiloja, jotta arvokkaat raaka-aineet eivät pala ja pysyvät mehukkaina.

Jauhelihasta irtosi nestettä aika tavalla. En osaa sanoa, olisiko suolan lisääminen ja/tai uunin kovempi lämpötila auttanut tässä asiassa. Siitä ei mielestäni aiheutunut merkittävää haittaa. Irronnutta nestettä kaatelin vähän pois peltiltä, mutta se ei liene tarpeellista.

Valmiin pizzan päälle raastoin vähän pitkään kypsytettyä lampaan maidosta tehtyä juustoa.

Koska tässä pizzassa on niin paljon lihaa, se osoittautui tosi ruokaisaksi. Söimme sitä usealla seuraavalla aterialla, lisukkeena riisiä ja salaattia.

Tämä pizza menee kyllä jatkoon. Seuraavalla kerralla kokeilen puolittaa jauhelihan määrän.

Voit hyvin vaihtaa vaikka kaikki pizzan päälliset oman toiveesi ja makusi mukaisiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s