Punakaalilisuketta kannattaa tehdä kerralla reippaasti, niin siitä saa huikean kasvislisukkeen seuraaville aterioille. Pilkotaan ja paistetaan kerran, niin sitten tarvitsee enää vaan lämmittää.
Tämä voi kuullostaa ehkä vähän tylsältä ja pöhköltä ohjeelta, mutta toimii käytännössä tosi hyvin!
Tätä reseptiä varten tarvitset ison pannun tai sitten puolita reseptin ainesmäärät.
Ainekset:
- 1 punakaali
- 2 sipulia
- 2 paprikaa
- 4-5 lehtikaalen lehteä
- 2 tl mustapippuria
- 3 tl timjamia
- 2-3 tl suolaa
- 1 dl kookosöljyä, gheetä tai voita
Valmistus:
Pilkotaan kaali ja muut raaka-aineet suikaleeksi ja laitetaan ne rasvan kanssa pannulle pikkuhiljaa ja sekoitellaan. Voit lisätä paistamisen aikana vettä pannulle, se auttaa kypsentämään kasvikset ja suojaa ne palamiselta. Anna veden haihtua lopuksi pois.
Kypsennysaika on n. 15-20 min.
Mausteiden kanssa kannattaa olla luova ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä.
Tykkään itse maustaa tällaiset aamiaiselle tarkoittamani kasvikset aika miedosti kun aamulla ei oikein mausteiset ruuat uuppoa.