Ihanan raikasta viikonlopun herkkuruokaa tai arki-iltojen piristäjää!
Jauheliha:
Ruskista jauheliha ja mausta
- paprikajauhe/savupaprika
- sipuli/valkosipulijauhe
- juustokumina
- chili/cayennepippuri
- mustapippuri
Kun jauheliha on kypsä ja maustettu, lisää 1-2 dl vettä ja anna jauhelihan kypsyä kannen alla n. 20 min. Lihasta tulee mukavan pehmeä. Anna sitten veden haihtua lihasta lisäämällä lämpöä ja avaamalla kansi.
Huom: tässä voit aivan hyvin käyttää naudan/possun jauhelihan tilalta myös broilerin jauhelihaa tai vaikka broilerisuikaleita.
Guacamole:
- 2 kypsää avokadoa
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
Muussaa avokado haarukalla, lisää vajaa 1/2 tl suolaa ja saman verran mustapippurirouhetta, purista sitruunan mehu ja sekoita.
Salaatti:
- Järvikylän Ruustinnan salaatti
- Järvikylän rucola
- kurkku
- paprika
- sipuli
- puntti korianteria
Bataattimuussi:
- bataatti
- suola
- voi
Keitä bataatti kypsäksi, lisää suolaa maun mukaan, lisää voita maun mukaan ja muussaa muussinuijalla.
Lisäksi:
TexMex-kastike: Rainbowlla on hyvä luomukastike.
Gluteenittomat maissitortillat
Nämä jäi kyllä meiltä syömättä. Päädyin yhden tortillan jälkeen kasaamaan ainekset pinoon lautaselle ja syömään siitä haarukalla.