Marjajauheet

img_1863

Biokialla on huikeita marjajauhesekoituksia, jotka mahdollistavat helposti marjojen lisäämisen päivittäiseen ruokavalioon.

Punainen marjajauhemix: Puolukka, punaherukka, karpalo

Sininen marjajauhemix: Mustaherukka, mustikka, variksenmarja, marja-aronia

Tyrni

Linkeistä löytyy marjajauheiden tarkat ravintosisällöt.

Biokialta löytyy erikseen vielä mustikkajauhe, karpalojauhe ja puolukkajauhe, mutta itse tykkään tehdä sekoituksen seuraavasti:

Valmistus:
Yhdistän purkkiin ison 150 g sinisen marjajauhemixin, ison 150 g punaisen marjajauhemixin ja lisään pari pientä pussia yht. 60 g tyrnijauhetta.

1 ruokalusikallinen jauhetta vastaa n. 1 dl tuoreita marjoja.

Miten?
Kaikista helpoin tapa on lisätä jauheet veteen.
Otan yleensä aamulla tai illalla 2-3 rkl sekoitettuna veteen. Joskus lisään tähän vielä jotakin viherjauhetta esim. ohranorasta tai vehnänorasta, myös spirulinaa ja chlorellaa voi kokeilla jos maistuu.

Jos teet smootheja, lisää jauheita niihin.

Syön päivittän myös pakastemarjoja, yleensä mustikkaa ja vähän puolukkaa. Koen kuitenkin, että marjat ovat niin hyviä suojaravinteiden, vitamiinien, kivennäisaineiden ja vielä vähän kehnosti tunnettujen flavonoidien ja polyfenoleiden lähde, että syön niitä myös tällaisena kuivattuna ja jauhettuna.

img_4821

Tässä aika mielenkiintoinen yhteenveto tieteellisestä näytöstä koskien mustikan, karpalon ja puolukan ravitsemus- ja terveysvaikutuksista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s