Punajuurta ja jauhelihaa

on

IMG_1135

Jauheliha on todella monipuolinen raaka-aine. Jos syö useasti jauhelihaa siihen on helppo tehdä variaatioita vaihtamalla mausteita ja lisäämällä erilaisia kasviksia jauhelihan joukkoon.

IMG_1127

Tässä paistoin jauhelihan ensin sipulin kanssa. Tässä kohtaa voi lisätä valkosipulin, jos haluaa.

IMG_1128

Leikkasin pari porkkanaa ja varsisellerin pieneksi palaksi ja lisäsin ne jauhelihan joukkoon, kun jauheliha oli jo lähes kypsä.

IMG_1130

Lisäksi vielä vähän lehtikaalta silputtuna.
Maustetaan kuivatuilla yrteillä, mustapippurilla ja suolalla.

IMG_1131

Annetaan hautua pienellä lämmöllä vielä hetki.

IMG_1132

Nautitaan keitettyjen punajuurten kanssa.

Punajuurten keittoaika on hieman pidempi kuin perunan. Muuten niiden keittäminen tapahtuu samalla tavalla. Punajuuri jää kypsänäkin kiinteämmäksi kuin peruna. Kun haarukka uppoaa punajuureen vaivatta, punajuuri on kypsä. On aivan turvallista syödä myös puolikypsää punajuurta, joten ei muuta kuin kokeilemaan.

Laitan punajuurten päälle monesti nokareen voita ja ripottelen suolaa päälle.

Nam! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s