Jauheliha on todella monipuolinen raaka-aine. Jos syö useasti jauhelihaa siihen on helppo tehdä variaatioita vaihtamalla mausteita ja lisäämällä erilaisia kasviksia jauhelihan joukkoon.
Tässä paistoin jauhelihan ensin sipulin kanssa. Tässä kohtaa voi lisätä valkosipulin, jos haluaa.
Leikkasin pari porkkanaa ja varsisellerin pieneksi palaksi ja lisäsin ne jauhelihan joukkoon, kun jauheliha oli jo lähes kypsä.
Lisäksi vielä vähän lehtikaalta silputtuna.
Maustetaan kuivatuilla yrteillä, mustapippurilla ja suolalla.
Annetaan hautua pienellä lämmöllä vielä hetki.
Nautitaan keitettyjen punajuurten kanssa.
Punajuurten keittoaika on hieman pidempi kuin perunan. Muuten niiden keittäminen tapahtuu samalla tavalla. Punajuuri jää kypsänäkin kiinteämmäksi kuin peruna. Kun haarukka uppoaa punajuureen vaivatta, punajuuri on kypsä. On aivan turvallista syödä myös puolikypsää punajuurta, joten ei muuta kuin kokeilemaan.
Laitan punajuurten päälle monesti nokareen voita ja ripottelen suolaa päälle.
Nam! 🙂