Paistettu riisi

on

IMG_0803

Kasvisten kanssa paistettu riisi on ihana lisäke kalalle, kanalle tai lihalle.

Kasvikset antavat riisille kivasti makua ja aivan uuden ilmeen, jota on kiva katsella.

Tällä kertaa paistoin riisin sekaan paprikaa, sipulia ja lehtikaalta. Porkkana ja kesäkurpitsa sopii myös erinomaisesti.

IMG_0800

Lähtötilanteessa minulla on siis

  • eilistä keitettyä kylmää riisiä
  • 1 punainen paprika (muutkin värin käyvät yhtä hyvin)
  • 1 sipuli
  • 1 iso lehtikaalin lehti

Pilkotaan kasvikset pieneksi palaksi.
Aloitetaan paistamalla kasviksia pannulla kookosöljyssä (tietysti muutkin paistorasvat käyvät, oman maun mukaan). Kookos sopii mielestäni tosi hyvin riisin kanssa.

IMG_0801

Kun kasvikset alkavat olla kypsät, sipuli on läpikuultavaa, lisätään kylmä riisi ja sekoitellaan sen verran, että riisi lämpenee.

Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Jos pitää tulisesta ja mausteisesta ruuasta, voi hyvin lisätä myös kurkumaa ja cayennepippuria/chiliä.

IMG_0802

Riisin tärkkelys muuttuu jäähtyessään resistentiksi, mikä tarkoittaa, että tärkkelys ei sula vatsassa ihmisen käyttöön. Tämä tarkoittaa siis vähemmän saatavaa energiaa ja verensokeri nousee vähemmän ja tasaisemmin.

Resistentti tärkkelys kulkeutuu vatsasta suolistoon, tärkeiden suolistobakteerien ruuaksi ja käyttäytyy näin ollen prebioottina.

Jonkin tutkimuksen mukaan resistentti tärkkelys lisääntyy entisestään jos kerran jäähtynyt tärkkelyspitoinen ruoka lämmitetään uudelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s