Chimichurri, turska ja bataatti

on

IMG_0784

Turskafileet uunissa

Valmistus:

Asetetaan fileet nättiin riviin leivinpaperille.
Ripotellaan pintaan hieman suolaa, mustapippuria ja kuivattuja yrttejä.
Heikkilän kalamausteseoksen löysin Punnitse ja Säästä Kannelmäen Kaaresta.
Mausteseos sisältää pelkkiä kuivattuja suomalaisia yrttejä: sitruunamelissaa, ruohosipulia ja nokkosta.

Paistoaika 170 asteisessa uunissa n. 15 – 20 minuuttia.

IMG_0765IMG_0767

Chimichurri

Chimichurri on Argentiinalainen maustekastike.

Ainekset:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl avokadoöljyä
  • 4 pienen sitruunan mehu (n. 1 dl)
  • 1 puntillinen tuoretta persiljaa
  • 1 puntillinen tuoretta korianteria
  • 1/4 punasipulia
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta

IMG_0768

Laitetaan kaikki ainekset blenderiin ja ajetaan tasaiseksi samettiseksi kastikkeeksi.

IMG_0769

IMG_0778

Keitetyt paistetut bataattitikut

Leikataan bataatti suunnilleen tasakokoiseksi tikuksi.
Keitetään al dente kypsäksi. Bataatti kypsyy nopeammin kuin peruna.
Paistetaan bataattitikkuihin pintaa kookosöljyssä.
Laitoin pannulle n. 2 rkl kookosöljyä.

IMG_0781IMG_0783

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s