Turskafileet uunissa
Valmistus:
Asetetaan fileet nättiin riviin leivinpaperille.
Ripotellaan pintaan hieman suolaa, mustapippuria ja kuivattuja yrttejä.
Heikkilän kalamausteseoksen löysin Punnitse ja Säästä Kannelmäen Kaaresta.
Mausteseos sisältää pelkkiä kuivattuja suomalaisia yrttejä: sitruunamelissaa, ruohosipulia ja nokkosta.
Paistoaika 170 asteisessa uunissa n. 15 – 20 minuuttia.
Chimichurri
Chimichurri on Argentiinalainen maustekastike.
Ainekset:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl avokadoöljyä
- 4 pienen sitruunan mehu (n. 1 dl)
- 1 puntillinen tuoretta persiljaa
- 1 puntillinen tuoretta korianteria
- 1/4 punasipulia
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
Laitetaan kaikki ainekset blenderiin ja ajetaan tasaiseksi samettiseksi kastikkeeksi.
Keitetyt paistetut bataattitikut
Leikataan bataatti suunnilleen tasakokoiseksi tikuksi.
Keitetään al dente kypsäksi. Bataatti kypsyy nopeammin kuin peruna.
Paistetaan bataattitikkuihin pintaa kookosöljyssä.
Laitoin pannulle n. 2 rkl kookosöljyä.